Ağlama Fener Ağlama

Blogger tarafından desteklenmektedir.

UltrAslan'ın Irkçılık üzerine yaptığı açıklama SAY NO TO RACISM



IRKÇILIĞA HAYIR! - SAY NO TO RACISM!


12 Mayıs 2013 gecesi Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe – Galatasarayımız maçında insanlıktan nasibini almamış bazı kişiler şanlı Türkiye’mizi Dünya’ya karşı mahcup duruma düşürmüşlerdir.

Kamuoyuna kısaca hatırlatmak gerekirse maç öncesinde ve esnasında oyuncularımız Drogba, Eboue ve Dany’e yönelik olarak muz göstermek ve kendilerine muz kabuğu atmak suretiyle ırkçı hareketlerde bulunulmuştur.

Geçmişi hatırlayacak olursak eğer, geçtiğimiz yıl TÜRK Milli takımımızın kaptanlığının layık olmadığına inandığımız Fenerbahçeli Emre, Trabzonspor forması giyen Zokora’ya kameralarla da tespit edilecek şekilde “F…g N..o” hakaretini etmiş, hemen maçın ardından yayıncı kuruluşa verdiği röportajda bunu söylemiş olabileceğini kabul etmiştir. Bu itiraftan birkaç gün sonra bir başka siyahi takım arkadaşı Yobo ile kameralar karşısına geçip bu sözleri söylemediğini iddia etmiştir. Bütün bu olayların sonrasında Fenerbahçeli terbiyesizlerin hatalarını görmezden gelmek ve futbolu kirleten hareketlerine kılıf uydurmakla görevli olan federasyon ve kurulları görevini kusursuz yerine getirmiştir. Fenerbahçeli Emre’nin ırkçılık yapmadığını ama bazı hakaretlerde bulunduğunu iddia ederek göstermelik bir ceza veren yetkililer olayın üstünü kapatmıştır. Bundan güç alan bazı taraftarlar da stadyumlarında kafalarına siyah poşet geçirip, o hakaretle benzeşen yiyecekler ile pozlar vermiş ve kendilerince zeki(!) bir gönderme yapmıştır. Tahmin edeceğiniz üzere bu anormal davranışlar da cezasız kalmıştır. Bu verilmeyen cezalar sonrasında Zokora, yetkililerin vermediği cezayı kendisi kesmek isteyerek oyuncuya maç içerisinde hayati tehlike yaratabilecek bir müdahalede bulunmuştur.

Ardından Beşiktaş tribününden bazı kendini bilmezler, İnönü Stadı’nda oyuncumuz Eboue’ye hayvan taklitleri yaparak hakaretlerde bulunmuştur. Tıpkı bir önceki örnekte olduğu gibi burada da Irkçılık konusu özellikle medya tarafından önemsenmemiş ve herhangi bir cezai müeyyide uygulanmamıştır.

Bütün bu olanlardan alınan cesaretle de o akşam stadyumda yaşanan, sosyal ağlarda da devam eden ve son olarak tüm dünyanın hem sporculuğuna hem de insanlığına büyük saygı duyduğu Didier DROGBA’yı dahi çileden çıkartan kepazelikler ortaya çıkmıştır. Maçın bir gün sonrasında yapılan spor programlarında bu ırkçı saldırıyı yapanlardan birisi aymaz bir şekilde ekranlara çıkmış, geçen sene düğün davetiyesi vermek için stadı yakan renktaşlarına benzer şekilde, muzun sadece yemek amaçlı olduğunu anlatmıştır. Böylesi durumlarda halkı aldatmak pahasına Fenerbahçe’yi savunmakla görevli spor yorumcuları ise olayı büyütmemek gerektiğini ve normal olduğunu insanlara empoze etmeye çalışmış ve bu eyleminden en ufak utanç duymamıştır.

Bu olaylara karşı yaptığımız çağrımız sadece Galatasaray taraftarlarına değil, tüm Futbol Kamuoyuna değil, bütün dünyayadır.

Bugün ülkemizde milli şairimiz Mehmet Akif’in söylediği “..Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli!” mısralarında “amin” diye dua eden insanların, ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi (R.A.) hazretlerinin de siyahi olduğunu unutacak kadar gözlerinin dönmesi hayretle karşılanacak bir hadisedir. Hz. Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel” diyerek ayrımcılığı def ettiği, Yunus Emre’nin “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” mısralarıyla sevgi tohumları ektiği topraklarda, bırakın ülke sporunu, örf ve ananelerimizde olmayan ırkçılığın karşısında durmak, insanların sadece ten renklerinden dolayı kötü muameleye maruz kalmasına ortam hazırlayan ve bunlarıcezasız bırakan yetkilileri göreve çağırmak insan onuruna değer veren herkesin sorumluluğudur.

Bu bağlamda bugüne kadar Türkiye’nin adını önce şike skandallarıyla, ardından saha olaylarıyla ve son olarakta ırkçı saldırılarla dünya gündemine taşımayı başaran bu bireylere ve camiaya karşı yurt içinde ve yurt dışında tüm yetkilileri bu lekeyi temizlemek için göreve davet ediyoruz!
,

0 yorum :

Yorum Gönder