Ağlama Fener Ağlama

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Burak Yılmaz Fiorentina’da!


Sözleşmesini iyileştirmek isteyen Burak Yılmaz, G.Saray Yönetimi'nden olumlu yanıt alamayınca, Fiorentina'yla 4 yıllık anlaşma sağladı.


GÜNCELLEME:

Ünal Aysal, Burak Yılmaz'ın 15 Milyon Euro'ya Fiorentina'ya gideceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, resmi bir teklifin olmadığını belirtti.
Aysal VATAN'a yaptığı açıklamada, "Burak'la ilgili bana, kulübe gelen bir teklif yok. Başkanları da aramadı. Bu durumda böyle bir teklifi yok sayıyorum" dedi.


Ve Burak Yılmaz, Fiorentina’da…

G.Saray’ın bu sezonki lig şampiyonluğunda ve Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği muhteşem performansla Avrupa kulüplerini peşinden koşturan yıldız futbolcu, Serie A yolcusu.

Burak Yılmaz’ı kadrosuna katmak için yaklaşık iki gündür İstanbul’da bulunan Fiorentina kulübü yetkilileri, Başkan Ünal Aysal’a 12 milyon euro önerdi. Fakat Aysal, bu rakamın yetersiz olduğunu belirterek fiyatı 15 milyon euroya çıkardı.

İtalyan kulübü ve Aysal arasında pazarlıklar devam ederken, inanılmaz telefon trafikleri yaşandı. Başkan önce teknik direktör Fatih Terim’i aradı ve “Burak’ı satalım mı?” diye sordu.

Teknik Direktör Fatih Terim’le görüştükten sonra Fiorentina yetkililerinin yanına dönen Ünal Aysal, İtalyanların 15 milyon euroya çıkmasıyla Burak Yılmaz’ın transferine onay verdi.

Şimdi sizlere, transfer bu noktaya gelene kadar neler yaşandı, onları aktaralım. Öncelikli olarak Burak Yılmaz, yıllık 2.3 milyon euro garanti artı 20 bin euro olan maaşını 3.2 milyon euroya çıkarmak istedi. Hatta bu isteğini belirtirken, “Drogba kadar ücret isterim. Ve kontrat da 5 yıllık olmalı” cümlesini kurdu. G.Saray Yönetimi ise 5 yıla sıcak bakarken, istediği yıllık ücreti astronomik olarak değerlendirdi.

Bir başka neden ise Ünal Aysal’ın sezon içinde yaptığı “Her oyuncu satılabilir, ancak onun yerini doldurabilecek futbolcular almak gerekiyor. Bir futbolcu değerini aldığı vakit o futbolcu satılır, bu iş dünyasının gereğidir. Her şey sportif başarıya paralel şekilde planlanmalı” açıklamasının golcü oyuncuyu üzmesiydi.

Ve işte son detay… Burak Yılmaz, menajerlerine son zamanlarda hep “Teknik heyet bana yeterli ilgiyi göstermiyor. Hakettiğim değeri burada bulduğumu düşünmüyorum” cümleleri kuruyordu. Bu cümleler de Burak’ın satılmasında önemli bir etken oldu.

Yıldız futbolcunun Fiorentina’dan yıllık 3.5 milyon euro garanti alacağı öğrenilirken, yapılacak olan kontratın da 4 yıllık olacağı bildirildi. Bu arada Burak Yılmaz’ın sarı-kırmızılı kulüp ile 4 yıllık sözleşmesi bulunuyordu.
AMK ÖZEL HABER


0 yorum :

Yorum Gönder